Streefbedrag behaald

Een tandartsboor voor een beter knaaggebit

Opgehaald

827
107% bereikt van het totaalbedrag € 770
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Update 28-11: 100%!!! Dank jullie wel! 🥳 De mail met de bestelling gaat direct de deur uit en natuurlijk plaatsen wij een update zodra wij de tandartsboor binnen hebben.

Au! Eten met gebitsproblemen doen wij ook niet graag. Wist je dat gebitsafwijkingen een groot en vaak onderschat probleem is bij konijnen en knagers? Daarom controleert onze dierenarts het gebit van al onze dieren. En dat is maar goed ook, want door tijdig in te grijpen worden pijn en de daaropvolgende spijsverteringsproblemen voorkomen. Vaak is direct zichtbaar dat het slecht is gesteld met het allerbelangrijkste werktuig van de dieren: de tanden zijn te lang, verkalkt of zelfs rot.

Voor klein onderhoud, zoals een haakje op een tand of scheef afgesleten kiezen, kunnen wij grotere problemen in de toekomst voorkomen. Daarvoor hebben wij een onmisbaar werktuig nodig: een tandartsboor speciaal voor kleine gezelschapsdieren. Daarmee kan de dierenarts de tanden en kiezen slijpen. Uiteraard zijn de dieren daarbij onder narcose. Wat zo fijn is? Na behandeling kunnen de konijnen en knagers hun allerleukste hobby weer fijn uitoefenen: knagen en goed eten!   

Op de foto's zie je konijnen Sieger en Glenn bij binnenkomst. Doordat zij niet op tijd de juiste zorg kregen groeiden de tanden uit tot wat we noemen 'olifantstanden'. Met de juiste zorg en een tijdige ingreep had dit ernstige probleem kunnen worden voorkomen. De tandartsboor is daarvoor het instrument dat wij dringend nodig hebben. 

Help jij onze konijnen en knagers weer beter te knagen?